Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.1 - Vendvlera dhe rrumbullakimi në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Rrumbullakosni numrat e mëposhtëm deri në rendin e saktësisë së dhënë.

  1. 1,347 (dy shifra pas presjes dhjetore)
  2. 12,831 (një shifër pas presjes dhjetore)
  3. 0,00453 (tri shifra pas presjes dhjetore)
  4. 0,3004 (dy shifra pas presjes dhjetore)
  5. 1239 (në qindëshen më të afërt)
  6. 63920 (në mijëshen më të afërt)
  7. 235,95 (një shifër pas presjes dhjetore)
  8. 10957 (në dhjetëshen më të afërt)