Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 1.2 - Mbledhja dhe zbritja në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Llogaritni:

 1. 83-8 - 3
 2. 14(6)14 - (-6)
 3. 3+10-3 + 10
 4. 9+7-9 + 7
 5. 317-3 - 17
 6. 10(5)-10 - (-5)
 7. 4+100-4 + 100
 8. 17(50)17 - (-50)
 9. 3+(5)(8)3 + (-5) - (-8)
 10. 19(4)+819 - (-4) + 8
 11. -3,2 + (-4,5)
 12. -8,5 - (-6,4)