Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.3 - Shumëzimi dhe pjesëtimi në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Kryeni veprimet e mëposhtme pa përdorur makinë llogaritëse.

  1. 3 ×\times 0,2
  2. 0,05 ×\times 6
  3. 12 : 0,3
  4. 21 : 0,07
  5. 0,4 ×\times 0,15
  6. 4,5 : 0,9
  7. 1,2 ×\times 0,011
  8. 2,25 : 0,015