Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 1.3 - Shumëzimi dhe pjesëtimi në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Kryeni veprimet e mëposhtme pa përdorur makinë llogaritëse.

  1. 0,4 ×\times 0,3
  2. 5 ×\times 0,8
  3. 1,2 : 0,04
  4. 750 : 1,5
  5. 43,5 ×\times 0,2
  6. 0,96 : 0,016
  7. 19,6 : 0,14
  8. 1,32 ×\times 0,3