Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.3 - Shumëzimi dhe pjesëtimi në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Kopjoni llogaritjet e mëposhtme dhe vendosni kllapat, nëse është e nevojshme, në mënyrë që përgjigjet të jenë të sakta.

  1. 12×3+4=8412 \times 3 + 4 = 84
  2. 24:6×2=824 : 6 \times 2 = 8
  3. 5×4+2×7=2105 \times 4 + 2 \times 7 = 210
  4. 40:4+22=540 : 4 + 2^2 = 5
  5. 5×42:8=105 \times 4^2 : 8 = 10
  6. 15210×5=17515^2 - 10 \times 5 = 175
  7. 82:23×42=1\dfrac{8^2 : 2^3 \times 4}{2} = 1
  8. 150724×5=11\sqrt{150 - 7^2 - 4 \times 5} = 11