Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 2.1 - Reduktimi i shprehjeve në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Gjeni vlerat e shprehjeve të mëposhtme për x=2x = 2 dhe y=4y = -4.

  1. 3x+2y3x + 2y
  2. 3xy3x - y
  3. 4yx34y - x^3
  4. 2y2+x22y^2 + x^2