Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.3 - Zbërthimi i kllapave dhe faktorizimi 1 në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 5x+105x + 10
  2. 3x93x -9
  3. 12x2t12x - 2t
  4. 4ab2a4ab - 2a
  5. 6xy+9x12y26xy + 9x - 12y^2
  6. 8h3h8h^3 - h