Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.3 - Zbërthimi i kllapave dhe faktorizimi 1 në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet e mëposhtme.

  1. (a+b)+3(a+b)2(a+b) + 3(a+b)^2
  2. (p+qr)26(p+qr)(p+qr)^2 - 6(p+qr)
  3. pq+rq+px+rxpq + rq + px + rx
  4. xy+xt2y2txy + xt - 2y - 2t