Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 2.3 - Zbërthimi i kllapave dhe faktorizimi 1 në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 6p+36p + 3
  2. 12x1512x - 15
  3. 3xy+2x3xy + 2x
  4. 4y2+12y3+xy4y^2 + 12y^3 + xy
  5. 2pq2+5p2q2pq^2 + 5p^2q
  6. 6a3b3a2+126a^3b - 3a^2 + 12
  7. 2(x+y)(x+y)22(x+y) - (x+y)^2
  8. tx+ty3x3ytx + ty - 3x - 3y