Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.4 - Thyesat algjebrike në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme dhe shkruani përgjigjet në trajtë fuqie:

  1. 35×3234\dfrac{3^5 \times 3^2}{3^4}
  2. (53)452×55\dfrac{(5^3)^4}{5^2 \times 5^5}
  3. (x8:x3)2x4×x\dfrac{(x^8 : x^3)^2}{x^4 \times x}
  4. y3×y2×y6(y4)2y^3 \times \dfrac{y^2 \times y^6}{(y^4)^2}