Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.4 - Thyesat algjebrike në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Thjeshtoni plotësisht thyesat e mëposhtme dhe evidentoni shprehjen që është ndryshe nga të tjerat.

  • 18x6\dfrac{18x}{6}
  • 15x25x\dfrac{15x^2}{5x}
  • 6abx2ab\dfrac{6abx}{2ab}
  • 4x12x24x\dfrac{4x-12x^2}{4x}
  • 6x2+3x2x+1\dfrac{6x^2+3x}{2x+1}