Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Njehsoni shprehjet e mëposhtme për a=2a = 2, b=3b = -3 dhe c=c = 0,5.

  1. 2ab2ab
  2. 3bc3bc
  3. b+ac\dfrac{b + a}{c}
  4. 4acb2\dfrac{4ac}{b^2}
  5. 5b(c+a)5b(c+a)
  6. 6c2a5b\dfrac{6c-2a}{5-b}