Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Më poshtë paraqitet numri i votave që arriti të marrë secili nga kanditatët e një qyteti në zgjedhjet vendore.

  • Kandidati A \to 25 958
  • Kandidati B \to 26 057
  • Kandidati C \to 2 705
  • Kandidati D \to 5 651

Në artikullin për këto zgjedhje të një gazete lokale, rezultatet u rrumbullakosën në mijëshen më të afërt.

  1. Çfarë rezultatesh u paraqitën në artikull?
  2. Cilat do të ishin rezultatet e paraqitura në qoftë se do të ishin rrumbullakosur në qindëshen më të afërt?