Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 1.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Joni kishte bërë një gabim te detyrat e shtëpisë. Ja detyra:

Gjeni 3253\sqrt{3} \cdot 25^3 dhe rrumbullakoseni atë në dhjetëshen më të afërt.
3\sqrt{3} ×\times 25325^3 == 1,73 ×\times 15600 == 26988 == 27000

Çfarë gabimi ka bërë Joni?