Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjatë eskursionit në Prishtinë, Rosela, Anxhela dhe Laura shkuan për të blerë libra në një librari. Secila prej tyre kishte 20 euro. Çmimet e librave që ato dëshironin të blinin jepen më poshtë.

  • Libri 1: 6,78 euro
  • Libri 2: 5,42 euro
  • Libri 3: 2,99 euro
  • Libri 4: 1,28 euro

Pasi blenë librat që u pëlqenin:

  1. Roselës i mbetën 4,81 euro
  2. Anxhelës i mbetën 10,23 euro
  3. Laurës i mbetën 8,60 euro

Gjeni cilat libra bleu secila prej vajzave.