Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Më poshtë është dhënë popullsia për katër fshatra.

  • Fshati A \to 4 675
  • Fshati B \to 562
  • Fshati C \to 12 250
  • Fshati D \to 853
  1. Sa është amplituda (ndryshesa ndërmjet numrit më të madh dhe më të vogël) e popullsisë së këtyre fshatrave?
  2. Sa banorë kanë të katra fshatrat së bashku?
  3. Në të ardhmen, është parashikuar që në fshatin B do të ndërtohen shtëpi të reja dhe ky nuk do të jetë më fshati më i vogël. Cili është numri më i vogël i banorëve që duhet të vijnë në fshatin B në mënyrë që parashikimi të dalë i saktë?