Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Pesë lojtarë të një ekipi të qitjes sportive numëruan pikët që realizuan gjatë një jave stërvitore. Ato jepen në tabelën e mëposhtme.

  • Ana \to 6 523
  • Bruna \to 12 653
  • Keli \to 7 350
  • Dora \to 964
  • Eduardi \to 7 000
  1. Kopjoni tabelën, duke renditur lojtarët sipas numrit të pikëve. Filloni me atë që ka më shumë pikë.
  2. Plotësoni shtyllën e tretë të tabelës (ndryshesa e pikëve me lojtarin që e pason)
  3. Sa pikë gjithsej kanë realizuar të pesë lojtarët?
  4. Dora dëshiron të jetë në krye të tabelës. Edhe sa pikë i duhen Dorës që të arrijë objektivin e saj?