Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni vlerën e shprehjeve të mëposhtme.

  1. (4 + 7)2^2
  2. (6 + 7) ×\times 9 : 3
  3. 6×(5213)4\dfrac{6 \times (5^2 - 13)}{4}
  4. 1002×62\sqrt{100 - 2 \times 6^2}
  5. 284+100(92+5×2)\dfrac{28}{4} + \sqrt{100 - (9^2 + 5 \times 2)}
  6. 28+42(102)+4×3\sqrt{28 + 4^2 - (10 - 2)} + 4 \times 3
  7. 1042+20+22×3(8+6):7+7\dfrac{10\sqrt{4^2+20} + 2^2 \times 3}{(8+6) : 7 + 7}