Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni shumëzimet e mëposhtme.

  1. 4,7 ×\times 5,3
  2. 1,53 ×\times 2,8
  3. 21,6 ×\times 4,9
  4. 33,65 ×\times 3,89
  5. 21,58 ×\times 1,99
  6. 42,77 ×\times 8,64
  7. 0,666 ×\times 33,3
  8. 0,456 ×\times 0,0789