Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 1.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ekipet e futbollit të një turneu kanë 11 lojtarë titullarë dhe 7 lojtarë rezervë. Në këtë turne marrin pjesë tetë ekipe.

  1. Sa lojtarë ka gjithsej në këtë turne?
  2. Çdo skuadër ka tre sulmues titullarë dhe dy sulmues rezervë. Sa sulmues ka në turne?