Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Valentina do të blejë disa gurë dekorativë për kopshtin e saj.

  • Një thes me gurë, 20 kg \to 800 lekë
  • 5 thasë (ulje çmimi) \to 3100 lekë
  • 3 thasë shtrojnë \to 1 m2^2

Kopshti i Valentinës është 8 m2^2.

  1. Sa thasë me gurë duhet të porositë ajo?
  2. Sa do i kushtojnë ata?
  3. Një shok i sugjeron që të porositë një thes më shumë. Pse duhet marrë parasysh ky sugjerim?