Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 1.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në manualin e makinës së Landit, shkruhet se makina e tij mund të udhëtojë 100 km me 5,4 litra naftë. Një litër naftë kushton 145 lekë. Landi bëri një udhëtim prej 215 km. Sa i ka kushtuar nafta për këtë udhëtim?