Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 10.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. 4(m+7)=444(m+7)=44
  2. 5(m+6)=455(m+6)=45
  3. 8(p3)=488(p-3)=48
  4. 7(p15)=637(p-15)=63
  5. 20=2(f+6)20=2(f+6)
  6. 36=4(h7)36=4(h-7)
  7. 10=2(v+6)-10=2(v+6)
  8. 12=4(x7)-12=4(x-7)