Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 10.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. x2+3=13\dfrac{x}{2}+3=13
  2. m3+6=21\dfrac{m}{3}+6=21
  3. p43=12\dfrac{p}{4}-3=12
  4. 2(m+4)5=8\dfrac{2(m+4)}{5}=8