Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 10.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Ndërtoni grafikun e funksionit y=x31y=\dfrac{x}{3}-1, për 10x10-10 \leq x \leq 10.
  2. Duke përdorur këtë grafik, zgjidhni ekuacionet e mëposhtme: i) x31=2\dfrac{x}{3}-1=2; ii) x31=4\dfrac{x}{3}-1=-4; iii) 1=x31-1=\dfrac{x}{3}-1; iv) x31=0\dfrac{x}{3}-1=0.