Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 10.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. 113x=2x411-3x=2x-4
  2. 154x=x+1015-4x=x+10
  3. 62x=8x6-2x=8-x
  4. 122x=185x12-2x=18-5x
  5. 104p=2p810-4p=2p-8
  6. 204h=102h20-4h=10-2h
  7. 2(38x)=3(36x)2(3-8x)=3(3-6x)
  8. 6(3y9)=2(5y)6-(3y-9)=-2(5-y)