Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 10.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. x+13=x14\dfrac{x+1}{3}= \dfrac{x-1}{4}
  2. 2y13=y2\dfrac{2y-1}{3} = \dfrac{y}{2}
  3. p+73=2p45\dfrac{p+7}{3} = \dfrac{2p-4}{5}
  4. 5q92=32q6\dfrac{5q-9}{2} = \dfrac{3-2q}{6}
  5. 3s+15=2s3\dfrac{3s+1}{5} = \dfrac{2s}{3}
  6. t2+t4=7\dfrac{t}{2} + \dfrac{t}{4}=7
  7. 4u32u5=9\dfrac{4u}{3} - \dfrac{2u}{5} = 9
  8. 3v4+7v6=13\dfrac{3v}{4} + \dfrac{7v}{6} = \dfrac{1}{3}
  9. 5x+5=15x+7\dfrac{5}{x+5}=\dfrac{15}{x+7}
  10. 3z1=92z1\dfrac{3}{z-1}=\dfrac{9}{2z-1}