Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 10.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dyfishi i një numri është pjesëtuar me 5. Shuma e atij numri me 3 pjesëtohet me 8. Të dyja përfundimet janë të barabarta. Cili është ky numër?