Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 10.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Figura paraqet një trekëndësh dybrinjënjëshëm. Këndet e bazës janë 10°10\degree më të vegjël se dyfishi i këndit në kulm. Gjeni këndet e trekëndëshit.