Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 10.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Brinjët e një trekëndëshi dybrinjënjëshëm janë 3x+43x+4, 5x85x-8 dhe x+10x+10.

Gjeni gjatësitë e mundshme të brinjëve për këtë trekëndësh.