Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 10.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e fuqisë së dytë të mëposhtme, duke faktorizuar.

 1. x2+5x+6=0x^2+5x+6=0
 2. x2+7x+12=0x^2+7x+12=0
 3. x2+8x+15=0x^2+8x+15=0
 4. x2+8x+16=0x^2+8x+16=0
 5. 0=x2+18x+170=x^2+18x+17
 6. 0=x2+15x+260=x^2+15x+26
 7. x2+x6=0x^2+x-6=0
 8. x2+x12=0x^2+x-12=0
 9. 0=x2+3x180=x^2+3x-18
 10. 0=x2+9x220=x^2+9x-22
 11. x2x6=0x^2-x-6=0
 12. x2x12=0x^2-x-12=0
 13. x22x15=0x^2-2x-15=0
 14. 0=x26x160=x^2-6x-16
 15. 0=x213x300=x^2-13x-30
 16. 0=x23x280=x^2-3x-28
 17. 0=x210x+240=x^2-10x+24
 18. 0=x212x+350=x^2-12x+35
 19. 2x2+12x+10=02x^2+12x+10=0
 20. 3x2+14x+8=03x^2+14x+8=0
 21. 3x218x+27=03x^2-18x+27=0
 22. 4x211x3=04x^2-11x-3=0