Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 10.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Nga figura përbri:

  1. tregoni që x230x+195=0x^2-30x+195=0
  2. zgjidhni ekuacionin për të gjetur gjatësinë e brinjës më të madhe të trekëndëshit.