Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 10.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e fuqisë së dytë të mëposhtme, duke formuar katrorin e plotë.

 1. x2+10x+25=0x^2+10x+25=0
 2. x2+6x+9=0x^2+6x+9=0
 3. x28x+16=0x^2-8x+16=0
 4. x216x+64=0x^2-16x+64=0
 5. x2+18x+12=0x^2+18x+12=0
 6. x2+10x+18=0x^2+10x+18=0
 7. x2+3x6=0x^2+3x-6=0
 8. x2+7x12=0x^2+7x-12=0
 9. 0=x2+12x180=x^2+12x-18
 10. 0=x2+11x80=x^2+11x-8
 11. 2x210x6=02x^2-10x-6=0
 12. 3x26x12=03x^2-6x-12=0