Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 10.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Great zgjidhi ekuacionin 2x2+6x3=02x^2+6x-3=0, duke përdorur metodën e formimit të katrorit të plotë.

Hapi i parë i saj është: 2x2+6x3=(2x+3)2932x^2+6x-3=(2x+3)^2-9-3

Greta ka bërë një gabim. Cili është ai?