Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 10.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e fuqisë së dytë të mëposhtme.

  1. x2x=20x^2-x=20
  2. x2+12x=13x^2+12x=13
  3. 8=x2+2x8=x^2+2x
  4. x2+4x=21x^2+4x=21
  5. x2+45=14xx^2+45=14x
  6. 13x=x2+3013x=x^2+30
  7. 2x2=x+62x^2=x+6
  8. 3x26=7x3x^2-6=7x
  9. x(x+10)=21x(x+10)=-21
  10. (x+2)2=9x(x+2)^2=9x