Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 10.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme, duke përdorur formulën.

  1. x2+9x25=0x^2+9x-25=0
  2. x2+3x11=0x^2+3x-11=0
  3. x28x+6=0x^2-8x+6=0
  4. x27x+3=0x^2-7x+3=0
  5. x2+20x=45x^2+20x=45
  6. x2+13x=2x^2+13x=2
  7. 3x2+3x2=03x^2+3x-2=0
  8. 5x2+7x12=05x^2+7x-12=0
  9. 0=6x2+12x150=6x^2+12x-15
  10. 0=4x2+11x180=4x^2+11x-18