Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 10.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepini përgjigjet me dy shifra pas presjes dhjetore (kur është e mundur).

  1. Ndryshesa e dy numrave është 4 dhe prodhimi i tyre 117. Gjeni numrat.
  2. Gjatësia e një drejtkëndëshi është 4 cm më e madhe se gjerësia e tij. Syprina e tij është 357 cm2. Gjeni përmasat e drejtkëndëshit.
  3. Katrori i ndryshesës së një numri me 3, është 10. Gjeni numrin.
  4. Trefishi i të anasjellit të një numri është 1 më pak se dhjetëfishi i tij. Cili është ky numër?
  5. Diagonalja e një drejtkëndëshi është 17 mm. Gjatësia është 7 mm më e madhe se gjerësia e tij. Gjeni përmasat e drejtkëndëshit.
  6. Katrori dhe drejtkëndëshi, që janë dhënë në figurë, kanë syprina të barabarta. Gjeni gjatësinë e brinjës së katrorit.