Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 10.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. 10x+7=3x10x+7=\dfrac{3}{x}
  2. 10x=1+3x10x=1+\dfrac{3}{x}
  3. x2+34+(2x1)5=1\dfrac{x^2+3}{4}+\dfrac{(2x-1)}{5}=1
  4. 3(x+1)+4(2x1)=2\dfrac{3}{(x+1)}+\dfrac{4}{(2x-1)}=2
  5. x413x2+36=0x^4-13x^2+36=0