Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 10.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Duke formuar katrorin e plotë në formulën ax2+bx+c=0ax^2+bx+c=0, vërtetoni formulën e zgjidhjes së ekuacionit të fuqisë së dytë.

x=b±b24ac2ax=\dfrac{-b \pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}

Video