Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 10.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

a) Gjeni tri çifte zgjidhjesh për ekuacionet e mëposhtme.

  1. 2x+y=112x+y=11
  2. 6x+y=276x+y=27

b) Zgjidhni sistemin e ekuacioneve:

{2x+y=116x+y=27\begin{cases} 2x+y=11 \\ 6x+y=27 \end{cases}