Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 10.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Duke ndërtuar grafikët, gjeni zgjidhjet e përafërta të sistemeve të ekuacioneve të mëposhtme.

  1. {x+3y=4y=2x2\begin{cases} x+3y=4 \\ y=2x-2 \end{cases}
  2. {x+2y=6y=3x+1\begin{cases} x+2y=6 \\ y=3x+1 \end{cases}
  3. {y=3x1y=x2\begin{cases} y=3x-1 \\ y=x-2 \end{cases}
  4. {y=3x7x=y+2\begin{cases} y=3x-7 \\ x=y+2 \end{cases}