Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 10.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shpjegoni pse sistemi i ekuacioneve i mëposhtëm nuk ka zgjidhje.

{xy=8y=x26\begin{cases} x-y=8 \\ y=x^2-6 \end{cases}