Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 10.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Xhemi mendon se zgjidhjet për inekuacionin e fuqisë së dytë x249x^2 \geq 49 janë vlerat e xx, të tilla që 7x7-7 \leq x \geq 7.

A mendoni dhe ju si Xhemi? Argumentoni përgjigjen tuaj.