Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 10.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni numrin e plotë më të madh ose më të vogël, që vërteton inekuacionet e mëposhtme.

  1. x2+3>7\dfrac{x}{2} + 3 > 7
  2. x25<412\dfrac{x}{2}-5 < 4\dfrac{1}{2}
  3. 3x64>3\dfrac{3x-6}{4}>3
  4. 5x236\dfrac{5x-2}{3} \leq 6
  5. 3<9x1253 < \dfrac{9x-12}{5}
  6. 8>4(x+3)38>\dfrac{4(x+3)}{3}