Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 10.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni secilin prej ekuacioneve të mëposhtme: i) duke përdorur një bosht numerik; ii) grafikisht.

  1. 2x52\leq x \leq 5
  2. 1x<3-1 \leq x < 3
  3. 4<y2-4 < y \leq -2
  4. 3<y<4-3<y<4