Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 10.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni grafikisht zonat e përcaktuara nga inekuacionet e mëposhtme.

  1. y>xy>x, <3<3
  2. yxy \geq x, x>2x>-2, y3y \leq 3
  3. y>x+2y>x+2, x+y>2x+y>2
  4. x0x \geq 0, y0y \geq 0, x+2y<6x+2y<6