Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 10.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni inekuacionet e mëposhtme të fuqisë së dytë.

  1. x2<64x^2<64
  2. x2>1x^2>1
  3. x2+2x>0x^2+2x>0
  4. x26x0x^2-6x \leq 0
  5. x2+6x+8<0x^2+6x+8<0
  6. x2+x<12x^2+x<12
  7. 2x25x302x^2-5x-3 \leq 0
  8. 3x2+203x^2+2 \leq 0