Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 11.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Gjeni me përafrim vlerat e mëposhtme. i) 27227^2 ii) 71.5271.5^2 iii) 8900\sqrt{8900} iv) 43600\sqrt{43600}
  2. Përdorni makinën llogaritëse për të gjetur secilën nga vlerat, të rrumbullakosur në një shifër pas presjes dhjetore.