Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 11.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Secila nga figurat e mëposhtme është e përbërë nga një drejtkëndësh dhe nga një gjysmëqark.

Shprehni në varësi të π\pi:

  1. perimetrin e secilës figurë;
  2. syprinën e secilës figurë.