Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 11.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Nga një karton në formë katrori, pritet një pjesë qarkore, siç është treguar në figurë. Gjeni syprinën e mbetur të kartonit. Përfundimin rrumbullakoseni në pjesën e plotë më të afërt.